Byens højskole

Hvad koster det at tage på højskole?

Et højskoleophold er for mange lig med en oplevelse for livet. Det er en enestående mulighed for at lære en masse nyt – eller udforske eksisterende interesser. Men det er også en enestående mulighed for både at lære nye mennesker og sig selv bedre at kende. Her kan man fordybe sig i det man allerhelst vil og samtidig få en masse nye bekendtskaber. Det er intenst og noget man vil huske og have glæde af hele resten af livet. 

All Inklusive – næsten 

Det er imidlertid ikke gratis at tage på højskole. Til gengæld inkluderer prisen for et højskoleophold både undervisning samt kost og logi. Den nøjagtig pris kan dog variere fra højskole til højskole – alt efter opholdets varighed. Som udgangspunkt findes der både korte og længere højskoleophold. Vælger du et længere ophold varierer prisen fra omkring 1200 til 2500 kroner om ugen. Det afhænger af højskolens udbud af fag samt om der er tilknyttet særlige rejseaktiviteter eller udgifter til materialer. Vælger du derimod et kortere kursus ligger prisen ofte omkring 5000 kroner for en uge og lige under 7000 for to ugers kursus. 

Få tilskud til dit lives ophold

Det kan være mange penge at skulle betale, hvis man ikke lige har sparet op til det. For ud over at skulle betale for selve opholdet, skal der også lidt penge til almindelige fornødenheder, transport m.m. Drømmer du om at komme på højskole i kortere eller længere tid, men er økonomien lidt stram? Så kan man i visse tilfælde få tilskud. Fortrinsvis til de længere højskoleophold. Typiske udgør dette tilskud 2/3 af det samlede beløb. Du skal blot selv kontakte din egen kommune eller den pågældende højskole for yderligere information. 

Lån selv pengene til dit højskoleophold

Du kan også vælge selv at skaffe pengene til dit højskoleophold. Men har du ikke tid til at tjene pengene inden opholdet – eller er der ingen i den nærmeste omkreds du kan låne af? Så er der heldigvis også andre muligheder. Du kan enten vælge at gå i banken og låne pengene. Eller du kan overveje at søge om et lån hos en af de mange låneudbydere der i dag findes online. En af dem er Anna Finans, hvor du kan låne op til 50.000 kroner. Her kan du også nemt få et overblik over, hvad det vil koste dig at låne penge til den ønskede højskole. Det er både hurtigt og nemt – og du får typisk svar på din ansøgning indenfor ganske få minutter. Så er det bare med at få pakket kufferten og komme afsted på sit livs højskoleophold! 

Hvad koster det at tage på højskole