Byens højskole

Beskrivelse af et højskoleforløb / hvad kan jeg forvente af et højskole ophold

Et højskoleophold har rigtigt meget at byde på. Til dig der sidder og tænker, om et højskole ophold er noget du kan bruge, kan du her blive meget klogere på, hvad et højskoleforløb kan tilbyde dig og det, du brænder for. 

Hvad kan jeg forvente af et højskole ophold

Der findes omkring 70 forskellige folkehøjskoler i Danmark. Ingen af dem er helt ens, så du skal allerførst vælge den højskole, som du har mest tilfælles med. På den måde bliver dit højskoleophold meget mere interessant og givende. 

Du bor og lever på højskolen og dagene er præget af, at der altid sker noget nyt og spændende. Den undervisning der er, er ikke fastlagt i skemaer, som du kender det fra almene uddannelser, men derimod flydende i løbet af dagen. Du vil blive udfordret med nye ideer, tanker og meninger i løbet af dit højskoleforløb. Det er sundt for både hjerne og hjerte.

Hvad kan jeg forvente af et højskole ophold

Opholdet på højskolen varer et antal måneder. I løbet af den tid, kommer du igennem mange faser i højskolelivet. I den første tid skal i alle lære hinanden og skolen at kende. Fordi i er sammen hele tiden, går det hurtigt med at danne nye venskaber og relationer.

Tiden går med udvikling og at arbejde med de ting, du brænder for. Både i fællesskab og alene. I bliver hurtigt en sammentømret flok, med respekt for hinanden og alle de aktiviteter, som skolen byder ind med. 

Hjemme igen og hvad så

Tiden løber stærkt når du er på højskole. Pludselig er opholdet forbi og i tager alle hver til sit. Efter nogle dage, der er præget af træthed og savn, vil du helt sikkert opleve, at du har ændret dig som menneske. 

Du har fået nye venner, blevet stærkere og mere afklaret på dig selv og din fremtid. Alt sammen noget, du kan tage med dig og bruge i livet fremover.