Byens højskole

Bliv klar til at komme på arbejdsmarkedet med seks ugers jobrettet uddannelse

Det kan være svært at finde et job og helt generelt at gå ledig nu om dage. Der er et hav af muligheder, men man kan let føle, at man ikke er kvalificeret nok, eller føle tvivl i forhold til, om man kan løfte opgaven. Derudover er det også svært at få skabt sig et prangende CV, når man går ledig. Det kan du ændre på med seks ugers jobrettet uddannelse.

Hvad går det ud på?

Seks ugers jobrettet uddannelse er et gratis tilbud fra jobcenteret til dig, der enten er ufaglært, faglært på dagpenge, har valgt et kursus fra den landsdækkende positivliste eller har været ledig i en længere periode. Har du været ledig i ni måneder, hvis du er over 25 år, eller har du været ledig i seks måneder, hvis du er under 25 år, har du adgang til kurset.

Tilbuddet giver dig mulighed for at opruste dine kompetencer, så du har nogle erfaringer at skrive på CV’et, og det er en god mulighed for at udvikle nogle kompetencer, du kan bruge i din videre jobsøgning eller på et eventuelt nyt job.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er i tvivl om du har adgang til uddannelsen, kan det være en god idé at kontakte din A-kasse og få dem til at vurdere det. Når du søger uddannelsen, er det enten A-kassen eller jobcentret, som skal godkende uddannelsen på dine vegne. Vælger du at søge via jobcentret, kan seks ugers jobrettet uddannelse tilsende dig en blanket, og vælger du i stedet at ansøge via A-kassen, skal du bruge en AR237-blanket.

Lad dig ikke slå ud

Det kan være svært at gå ledig, og man kan hurtigt lade sig slå ud af mange afslag, når man sender jobansøgninger. Man skal huske på, at det altså kan være svært at finde det rette job, og nogle gange er ventetiden desværre lidt lang. Det vigtigste er, at man i mellemtiden ikke lader sig slå ud af det.

Har man meget tid som ledig er det en god idé at forsøge at se det som en mulighed frem for at være træt af ikke at være i arbejde. Man har masser af tid til at tage forskellige kurser og på den måde blive klar til at søge jobs. Ekstra kurser og uddannelse er altid en god ting at have med sig, når man søger nyt arbejde, og som ledig har man god tid til at erhverve sig det.