Kursusdatoer:


Hold 2: Onsdage kl. 16-19.30


27. februar

6. marts

13. marts

20. marts

27. marts

3. april

Hold nr.: 19-02-02

Kursussted:

Byens Højskole

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Hold nr. : 19-02-01 og  19-02-02

Antal lektioner per hold: 24


Pris: kr. 1.250 (6 kursusgange)


Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 1.178 (6 kursusgange)


Dette kursus er til dem som elsker at fotografere, og som gerne vil gerne vil lære at lave en sammenhængende fotografisk fortælling.


I løbet af 6 uger får deltagerne mulighed for at fordybe sig i et fotografisk projekt, et essay, en fortælling. Vi lærer at sammensætte enkelte billeder, så de skaber en samlet fortælling med din personlige vinkel og stil. Vi lærer at være konkrete og analytiske, samtidig med at vi bibeholder poesien og det uventede i vores fortælling.


Du vil blive inspireret og motiveret til at eksperimentere og opsøge originale veje. Du vil blive guidet igennem alle faserne fra ideudvikling, research, felt-fotografi samt udvælgelse af billeder hele vejen frem til et færdigt projekt. I forløbet vil deltagerne lære om lys, komposition og billedsprog.


Under kurset lærer vi at gøre tingene grundigt og gøre dem langsomt. At lave den nødvendige planlægning, at få adgang til vores historie og italesætte den med billeder. Vi lærer at være modige og opsøgende og anvende interviewteknikker. Herudover introduceres deltagerne til at bruge redigering til deres egen fordel og arbejde med deres workflow.


Vi arbejder som et hold. Alle følger hinandens udvikling, og vi samles omkring det store bord, snakker, diskuterer og giver feedback, så du fra hver undervisningsgang kommer hjem med ny viden, nye ideer og ny inspiration til hvordan du kan fortsætte dit arbejde. Samtidig med at fotoundervisningen danner et fælles omdrejningspunkt, vil hver enkelt deltager dog arbejde ud fra sine egne forudsætninger og ikke mindst støttes til at udvikle egne personlige potentialer og interesser.Praktisk info


Undervisningsformen er learning by doing, hvilket betyder, at vi er produktive, eksperimenterende og konkret afprøver vores ideer. Størstedelen af vores undervisning er tilrettelagt med aktiviteter og praktiske øvelser, som gør, at deltagerne skal op af stolen og ud i verden. Al den bagvedliggende fotografiske teori bliver skubbet ind mellem sidebenene. Mindre bog og mere sjov.


Det kræver ingen fotografiske forudsætninger for at kunne deltage. Man kan såvel både være professionel fotograf, glad entusiast eller helt grøn. Det vigtigste er, at man har lyst til at lære, elsker at fordybe sig og gerne vil blive bedre til at kommunikere med billeder. Man skal dog have adgang til et kamera (fuldstændigt ligegyldigt hvilket) og en laptop.


Kurset varer omkring 6 uger, hvor vi lærer, diskuterer og tager billeder. Der vil mellem hver undervisning være hjemmearbejde i form af praktiske opgaver.


Om muligt afsluttes kurset med udstilling eller event.

Underviser: Jon Spangsvig


Arbejder til daglig som freelance fotograf for hovedsageligt NGO´er og har et lille fotostudie i Svendborg.


BA i fotojournalistik og Ma i Disaster Management. Stor erfaring med projekt-management og undervisning fra bla. Brasilien, Colombia, Haiti og Palæstina. Arbejder til daglig som freelance fotograf for hovedsageligt NGO´er og har et lille fotostudie i Svendborg.


www.spangsvig.com


www.reframed.dk


Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Fotokursus: Fotografisk fortælling