Visuel historiefortælling 1.0

Dette kursus er til dig som elsker at fotografere og som gerne vil gerne vil lave en sammenhængende fotografisk fortælling.

 

I løbet af 6 aftener, vil du fordybe dig i et fotografisk projekt, en et essay, en fortælling. Du vil blive inspireret og motiveret til at eksperimentere og opsøge originale veje. Du vil blive guidet igennem alle faserne fra ideudvikling, research, billedsprog, udvælgelse og frem til et færdigt projekt og en mulig udstilling.

 

Under kurset lærer vi at gøre tingene grundigt og gøre dem langsomt.  At lave den nødvendige planlægning og research, at få adgang til vores historie, at tale med billeder, at være modige og opsøgende, at forstå lys og bruge det til vores fordel. Vi lærer at redigere billeder og arbejde med vores workflow.

 

Samtidig med, at fotoopgaverne og aktiviteterne danner et fælles omdrejningspunkt, vil hver enkelt deltager arbejde ud fra sine egne forudsætninger og ikke mindst støttes til at udvikle egne personlige potentialer og interesser.

 

Vi lærer at sammensætte enkelt billeder, så de skaber en samlet fortælling med din personlige vinkel og din stil. Vi lære at være konkrete og analytiske, samtidig med at vi bibeholder poesien og det uventede i vores essay.

 

Vi vil løbende diskutere, analysere og vende dit projekt, så du hver eneste gang går fra en ugentlig undervisning, vil det være med ny viden, nye ideer og ny inspiration til, hvordan du kan fortsætte dit arbejde.

 

Undervisningsformen er learning by doing. Det betyder, at vi er produktive, eksperimenterende og konstant afprøver vores ideer. Størstedelen af vores undervisning er derfor tilrettelagt med aktiviteter og øvelser, som gør, at deltagerne skal op af stolen og ud i verden. Al den bagvedliggende fotografiske teori bliver skubbet ind mellem sidebenene gennem aktiviteterne øvelserne. Mindre bog, mere sjov.

Vi arbejder som et hold. Alle følger hinandens udvikling og vi samles omkring det store bord, snakker, diskutere og giver feedback.

Der kommer til at være fart på og det bliver både udfordrende, grænseoverskridende og sjovt.

 

Kurset varer 6 uger, hvor vi en gang om ugen, hvor vi en hel aften lærer, diskuterer og tager billeder. Der vil være hjemmearbejde mellem hver undervisning.

 

Det kræver ingen fotografiske forudsætninger for at kunne deltage. Du kan både være professionel fotograf, glad entusiast eller helt grøn. Det vigtigste er at man har lyst til at lære, elsker at fordybe sig og gerne vil blive bedre til at kommunikere med billeder.

 

Dog skal man medbringe et kamera (fuldstændigt ligegyldigt hvilket) og en laptop.

 

Vi afslutter kurset med at slå dørene op og invitere venner og familie til at se vores visuelle fortællinger.

 

Kursusdatoer:

 

Mandage kl. 17.00 - 20.30

 

1. oktober

8. oktober

(ikke undervisning i uge 42)

22. oktober

29. oktober

5. november

12. november

Kursussted:

Byens Højskole

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Hold nr. : 18-07-01

Antal lektioner: 24

 

Pris: kr. 1.150

 

Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 1.078

 

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Underviser: Jon Spangsvig

 

Arbejder til daglig som freelance fotograf for hovedsageligt NGO´er og har et lille fotostudie i Svendborg.

 

BA i fotojournalistik og Ma i Disaster Management.

 

Stor erfaring med fotoundervisning fra flygtningelejre til højskoler.

Har boet i bla. Brasilien, Colombia, Haiti og Palæstina.

 

"Fotografi er min nysgerrighed gjort håndgribelig."

 

www.spangsvig.com

www.reframed.dk