SMAG!

Dette lille forløb er for dig, der betragter dig selv som nogenlunde habil i et køkken, men gerne vil vide mere om smagen i maden og hvad, det er der virker!

 

På kurset tager vi udgangspunkt i vores sanser og hvordan vi bruger sanserne når vi smager og spiser.

 

Vi skal arbejde ud fra de 5 grundsmage og prøve af hvordan vi kan sammensætte måltider, der nærmer sig perfektion. Det handler ikke om fancy og ofte dyre ingredienser, men viden om hvordan vi får det bedste frem i måltidet ved at bruge viden om sanserne, smag og konsistens.

 

Vi skal konkret arbejde med forskellige råvarer og tilsmagning.

Der vil indgå en del teori og øvelser i kurset.

 

1. gang bevæger vi os ind i smagens spændende verden både teoretisk og lidt praksis. Teorien krydres med praktiske øvelser. Øvelserne vil give en større bevidsthed om dine egne sanser og konkret om de 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami.

 

2. gang skal vi arbejde med den opbyggede viden fra første gang. Vi skal afprøve grundsmagene i retter og optræne evnen til at smage på maden og hvad vi kan gøre for at optimere vores måltider.

 

Vi slutter naturligvis af med at spise et smagfuldt måltid sammen.

 

Kursusdatoer:

 

Onsdage:

 

24. oktober og 7. november

kl. 17.00 - 20.45

 

Kursussted:

Byens Højskole

Køkkenet

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Hold nr. : 18-02-02

Antal lektioner: 8

 

Pris: kr. 575 inkl. råvarer.

 

Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 551

 

Underviser: Ulla Jørgensen

 

Jeg hedder Ulla Jørgensen og er 50 år gammel. Jeg bor med min familie på Sydfyn og har de seneste ca. 25 år levet af, at lave eller formidle mad.

 

Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og er optaget af og vild med råvarerne, smagen, tilberedningen og alt hvad, der ligger af nørderi i alle de processer, der går forud for store mad- og smagsoplevelser.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk