Fotokursus: Fortælling for NGO'er

Dette kursus er til dig som elsker at tage billeder og som gerne vil hjælpe en NGO eller en organisation med at skabe opmærksomhed omkring deres arbejde.


Foreninger og organisationer skal sælge sig selv ligesom alle andre virksomheder. De skal fortælle deres historie, vise hvad de kan og overbevise os om hvorfor vi skal støtte dem. Og det skal vi hjælpe dem med.


I løbet af kursets 6 uger, vil du samarbejde med en organisation eller forening og derigennem fordybe dig fotografisk. Du vil bruge din fotografi til noget brugbart, samtidig med at du vil blive inspireret og motiveret til at eksperimentere, afsøge originale veje. Du vil blive bekendt med hvordan organisationer kommunikere visuelt. Du vil blive guidet igennem alle faserne til NGO-fotografi fra ideudvikling, research, billedsprog, udvælgelse og frem til et færdigt projekt.


Under kurset lærer vi at gøre tingene grundigt og gøre dem langsomt. At lave den nødvendige planlægning, at få adgang til vores historie og italesætte den med billeder. Vi lærer at være modige og opsøgende og anvende interviewteknikker. Herudover introduceres deltagerne til at bruge redigering til deres egen fordel og arbejde med deres workflow.


Vi arbejder som et hold. Alle følger hinandens udvikling, og vi samles omkring det store bord, snakker, diskuterer og giver feedback, så du fra hver undervisningsgang kommer hjem med ny viden, nye ideer og ny inspiration til hvordan du kan fortsætte dit arbejde. Samtidig med at fotoundervisningen danner et fælles omdrejningspunkt, vil hver enkelt deltager dog arbejde ud fra sine egne forudsætninger og ikke mindst støttes til at udvikle egne personlige potentialer og interesser.


Praktisk info


Det kræver ingen fotografiske forudsætninger for at kunne deltage. Man kan såvel både være professionel fotograf, glad entusiast eller helt grøn. Det vigtigste er, at man har lyst til at lære, elsker at fordybe sig og gerne vil blive bedre til at kommunikere med billeder. Man skal dog have adgang til et kamera (fuldstændigt ligegyldigt hvilket) og en laptop.


Kurset varer omkring 6 uger, hvor vi lærer, diskuterer og tager billeder. Der vil mellem hver undervisning være hjemmearbejde i form af praktiske opgaver. Om muligt afsluttes kurset med udstilling eller event.Lær, mød og giv tilbageKursusdatoer:


Hold 1: Onsdage kl. 12-15.30

d. 10. april

(Ingen undervisning i påskeferien)

d. 24. april

d. 1. maj

d. 8. maj

d. 15. maj

d. 22. maj

Hold nr.: 19-03-01Hold 2: Onsdage kl. 16-19.30

d. 10. april

(Ingen undervisning i påskeferien)

d. 24. april

d. 1. maj

d. 8. maj

d. 15. maj

d. 22. maj

Hold nr.: 19-03-02

Kursussted:

Byens Højskole

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Hold nr. : 19-02-01 og  19-02-02

Antal lektioner per hold: 24


Pris: kr. 1.250 (6 kursusgange)


Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 1.178 (6 kursusgange)


Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Underviser: Jon Spangsvig


Arbejder til daglig som freelance fotograf for hovedsageligt NGO´er og har et lille fotostudie i Svendborg.


BA i fotojournalistik og Ma i Disaster Management. Stor erfaring med projekt-management og undervisning fra bla. Brasilien, Colombia, Haiti og Palæstina. Arbejder til daglig som freelance fotograf for hovedsageligt NGO´er og har et lille fotostudie i Svendborg.


www.spangsvig.com


www.reframed.dk