Upcycling og modedesign

Vidste du at modeindustrien er den næstmest forurenende industri i verden; kun overgået af olieindustrien? En af årsagerne til dette er uden tvivl vores 'brug og smid væk'-kultur. I stedet for at skille os af med vores brugte tøj, skal vi se værdien i det og give det nyt liv. I stedet for at se et hul i en skjorte, bør vi se på alt stoffet omkring hullet. Måske kan to hullede skjorter bliver til én. Måske kan de blive til noget helt tredje - og til en helt anden person.

Du skal finde din indre designer frem, lade dig inspirere og således omsætte idé til handling. Og fik du aldrig fornyet dit symaskinekørekort, skal du nok få en hjælpende hånd!

Vi skal arbejde med inspiration, designerudtryk og -formidling. I fællesskab skal vi lave en stofbank og en lappebank af aflagt tøj.

Frem for alt skal vi designe og skabe tøj og accessories som kan bruges!

Måske du tilmed får lyst til at udstille det, du skaber, på Byens Højskoles bæredygtige julemarked den 1. december?

 

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Kursusdatoer:

 

Tirsdage:

 

9/10 - 23/10 - 6/11 -

20/11 - 4/12 - 18/12

 

kl. 17.00 - 21.00

 

Kursussted:

Odense Design Akademi (ODA)

Tekstilværkstedet

Ørstedsgade 28

5000 Odense C

Hold nr. : 18-26-01

Antal lektioner: 24

 

Pris: kr. 950

 

Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 878

 

Fotos:Line Lund Hebbelstrup

Underviser: Frederik Pépin

 

Frederik er uddannet i Sustainable Design og lancerede i 2016 sammen med en kammerat brandet Atelier Hermann og Pèpin. Han har længe beskæftiget sig med mode og bæredygtighed, og han gik ind i branchen fordi han ville med være til at ændre den. Frederiks filosofi er, at vi kan ændre modeindustrien, hvis vi går sammen om at købe bedre kvalitet i mindre mængder - og ser mulighederne i det der er brug frem for at smide det ud.