Surdejsbrød

Den naturlige metode

Brød skaber grundlaget for et måltid mad i store dele af verden og brød har skabt krige og oprør. I mange mellemøstlige lande udgør brød 60% af ernæringen, og brødet bliver fremstillet, som det er blevet i årtusinder med surdej. Hveden har fået verdens finansmarkeder til at vakle, og det arabiske forår handlede i mange lande mere om brød end politik. Modsat her i Europa køber vi vores brød i supermarkedet, og det er ikke altid det ‘sunde’ brød, selvom det fremstår som sundt og næringsrigt. Hovedparten af det brød, der fremstilles i dag, bages på gær for at spare tid, og på en måde har industrien skabt et monster, som mange ikke kan optage i kroppen. Surdej bliver til på en naturlig måde i en formateringsproces skabt af mikroorganismer. Det gør at surdejsbrød optages bedre i vores fordøjelsessystem modsat gærbrødet, som bliver til ved en kunstig proces. Det er grundlaget for dette brødkursus.

 

Vi bager med 2 slags mel og lærer de grundlæggende principper for surdejsbrødet. Vand, surdej, mel og salt. Vi starter vores egen surdej og gennemgår processerne omkring mikroorganismerne. Formålet er at tage en ’mesterlære’ i én slags brød, - det grundlæggende basisbrød. Under kurset spiser vi sammen, godt pålæg til brødet, en suppe, kaffe, the.

 

Du får en surdej med hjem til dit fortsatte bageri hjemme - og et par kilo dej, så du kan bage friske boller søndag morgen.

 

Kursussted:

Byens Højskole

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Kursusdato:

 

Lørdag den 22. september kl. 9.00-16.00 (180102)

eller

Lørdag den 17. november kl. 10.00 - 16.30 (180103)

 

 

Antal lektioner: 8

 

Pris: kr. 775 inkl. råvarer.

 

Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 751

Underviser: Peter Fröhlich/ Brødsheriffen

 

Driver et sommerbageri på Ærø og har haft interessen for brødet hele livet. Peter har beskæftiget sig professionelt med branding i 2 amerikanske virksomheder og det danske Flügger. Uddannede sig som gestaltterapeut i 2008 efter 4 års uddannelse.

Han bor i dag på Ærø sammen med sin familie, sin kone Mette og 2 børn.

De grundlæggende, mest basale metoder indenfor bagning og madlavning tiltaler ham,- og det sociale i at spise et måltid mad sammen.

 

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk