Vi skal høre med øjnene

Se med ørerne

Lugte med hænderne

Tænke med hjertet

og føle med hjernen

Carl Nielsen

Byens Højskole inviterer til herligt sommerkursus i uge 33.


Vi vil gå på opdagelse i de drømme og håb, vi har. Diskutere og lade os inspirere til at blive bedre til at passe på jorden og livet. Sanseligt og filosofisk mødes vi om de store spørgsmål, vi alle har, men som tit er rare at vende med andre.


Vi har samlet et program, som inspirerer til nærvær, samvær, dialog, latter og alvor, og forhåbentlig gi'r lyst til at være 'på' sammen med de andre på kurset. Vi trækker stikket ud og putter andet indhold på sendefladen!
 
Vi byder ind med gode oplevelser for øjne, ører og smagsløg. Vi vil udfordre os selv, hinanden og vore sanser med besøg på kulturinstitutioner og med gæster udefra.


Vi skal blandt andet i opdagelse i H. C. Andersens Odense, tale om og besøge steder med litterær betydning, fordybe os i Carl Nielsens værker, inspireres af oplæg om livets muligheder, synge og tale sammen, på kunstudstillinger. 


Det bliver en uge med sanselige og æstetiske oplevelser gennem musik og sang, kunst og litteratur og ikke at forglemme gode måltider.


Praktisk information


Program


Sommerhøjskole 2019

Mærk livet!

Lad os gå på opdagelse i Odense
og den skønne
 fynske sommer

11. - 17. august

Ugens program, mad og måltider

Dagen starter med en lækker økologisk morgenmad med hjemmebagt brød, god ost, marmelade, kaffe/te og juice. Efter morgenmaden mødes vi til morgensamling og sang kl. 9.30.


Vi vægter det gode måltid, maden og nydelsen højt. Derfor har vi god til at spise sammen og nyde fællesskabet omkring maden. Byens Højskoles køkken laver økologisk mad af årstidens råvarer og det betyder naturligvis, at vi byder skønne sommerretter både til frokost og aften. I pauserne forkæler køkkenet med snacks, kolde drikke og kage.


Der vil være pauser undervejs i dagens program så du kan gå en tur i skønne sommer-Odenses gader, på havnen eller måske bare nyde en kop kaffe og dagens avis alene eller sammen med andre.


Aftensmaden spiser vi kl. 18. Herefter inviterer vi til aftenarrangement.


Onsdag tager vi på bustur ud i den fynske sommer. Vi skal blandt andet på kunstmuseum,  spise frokost ved vandet og nyde kaffen et ganske særligt sted. 


Fredag aften holder vi afslutningsmiddag, hvor vi nyder en dejlig sommermenu, taler sammen om ugens oplevelser. 
Kursusledere

Forstander Claus Brandstrup

Musiklærer Connie Koch Rasmussen


Du får tilsendt deltaljeret ugeprogram tre uger før kursusstart.


Kurset starter søndag den 11. august med velkomst kl. 15.00 og slutter lørdag den 17. august med brunch hvor vi siger på gensyn kl. 12.00. 


Pris og tilmelding


Pris kr. 3.450


Medlemmer af Foreningen Byens Højskole kr. 3.200

Indkvartering - vi hjælper gerne


Vi hjælper gerne med indkvartering, hvis du gerne vil overnatte i Odense mens du er på sommerhøjskole. Der er masser af muligheder i Odense; hotel, vandrehjem, AirBnB eller privat indkvartering. Ring til os på 53 54 57 70, hvis du vil høre mere.