Det bæredygtige

og grønne køkken


Vegetarisk inspirationsworkshop

14 gram kød om dagen? Kan man det?


Ja, det kan man - og det er hvad ny forskning i sundhed og klima anbefaler, hvis vi skal have mad nok til at brødføde verdens voksende befolkning på en bæredygtig måde.


På denne kursusdag fokuseres der på den gode vegetariske mad, som vi skal mestre, hvis vi skal forsøge at leve efter disse anbefalinger.


En bæredygtig madplan indeholder mindst 2-4 vegetariske "varme måltider" om ugen og næsten udelukkende plantebaserede "kolde måltider".


Derfor vil vi arbejde med både det varme og det kolde køkken.


På inspirationsworkshoppen arbejdes der både med viden om grænne råvarer, planteproteiner og lidt om alt det sansemæssige som vi skal lære at tænke ind i vore måltider. Du får bl.a. viden om grundsmagene, herunder umami. På den måde opnår vi at kunne trylle lækre, smukke, sunde og nærende retter frem.


Du får fyldt sjælen og hovedet op med god inspiration og mod på, at lave og servere det plantebaserede måltid og måske inspirere andre med den gode mad!


Vi arbejder med maden hele formiddagen og slutter af med at smage alle herlighederne på en stor, fælles buffet. Til slut rydder vi op i fællesskab :-)


Vi bruger økologiske, og så vidt muligt, lokale, råvarer.
Underviser: Ulla Jørgensen


Jeg hedder Ulla Jørgensen og er 50 år gammel. Jeg bor med min familie på Sydfyn og har de seneste ca. 25 år levet af, at lave eller formidle mad.


Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og er optaget af og vild med råvarerne, smagen, tilberedningen og alt hvad, der ligger af nørderi i alle de processer, der går forud for store mad- og smagsoplevelser.


Kursusdatoer:


28. september kl. 10-16

(hold nr. 19-37-01)


eller


26. oktober kl. 10-16

(hold nr. 19-37-02)


eller 


30. november kl. 10-16

(hold nr. 19-37-03)
Antal lektioner: 8


Pris: kr. 495 inkl. råvarer


Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 471 inkl. råvarer

Kursussted:

Byens Højskole

Køkkenet

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53545770 eller send en mail til info@byenshojskole.dk