Grønne Gryder

Inspiration til et grønnere køkken

Hvis du gerne vil spise mindre kød, men mangler lidt inspiration til at komme i gang!

 

Kom og lad dig inspirere i det grønne køkken, hvor grøntsagerne skal have den altdominerende hovedrolle i lækre og velsmagende måltider.

 

I vores danske madkultur er vi vant til at give kødet hovedrollen. Ofte er det også kødet, der giver navn og smag til vores retter. Derfor kan det være lidt svært at få smagen frem i retter uden kød.

 

På dette madhold vil du lære at lave mad med masser af smag, men uden kød som smagsgiver.

 

Vi skal arbejde med råvarer og smag.

Du vil få en viden om, hvordan du kan bruge grundsmagene og få det bedste frem i skønne og farverige måltider vi sammen skal fremstille.

Hver gang afsluttes med fælles spisning.

 

Forløbet består af 3 gange á 4 lektioner.

 

1.gang skal vi smage og dufte på råvarer og smagsgivere i det vegetariske køkken. Vi skal arbejde i køkkenet med tilsmagning.

 

2.gang kommer du i samarbejde med andre at arbejde med nogle vegetariske opskrifter. Det hele ender med en lækker buffet med forskellige bud på kødfrie retter med masser af smag!

 

3.gang skal vi samle op på de sidste gange og skabe kødfrie måltider sammen. I skal freestyle med de råvarer vi har til rådighed og i samarbejde skal vi afprøve jeres ideer!

Kursusdatoer:

 

Torsdage:

13. september

27. september

11. oktober

 

kl. 17.00 - 20.45

 

Kursussted:

Byens Højskole

Køkkenet

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Hold nr. : 18-10-01

Antal lektioner: 12

 

Pris: kr. 755 inkl. råvarer.

 

Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 719

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Underviser: Ulla Jørgensen

 

Jeg hedder Ulla Jørgensen og er 50 år gammel. Jeg bor med min familie på Sydfyn og har de seneste ca. 25 år levet af, at lave eller formidle mad.

 

Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og er optaget af og vild med råvarerne, smagen, tilberedningen og alt hvad, der ligger af nørderi i alle de processer, der går forud for store mad- og smagsoplevelser.