Farv garn

Er du vild med de smukke, håndfarvede garner vi efterhånden ser mange steder?

Nu får du muligheden for at lære nogle af teknikkerne og farve dine egne unikke garner.

Vi starter med en introduktion og kort gennemgang af farvning af forskellige fibre primært uldtyper, samt hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er gældende. Du vil lære at blande farverne og justere mængden i forhold til ønsket nuance.


På kurset lærer du at bruge enkle teknikker, som er nemme at arbejde med i dit eget køkken. Vi farver på hvidt uldgarn og vi vil farve et ensfarvet garn, et gradueret garn med samme farve og et multifarvet garn. Hvis vi kan nå det, vil vi prøve at håndmale et flerfarvet garn der fixeres med damp og selvfølgelig de lige nu så populære ”speckles”.

Vi farver kun med miljøgodkendte, ikke-giftige farvestoffer, men de er selvfølgelig permanente, så kom i tøj, der kan tåle pletter.


Evt eget uldgarn garn både naturfarvet plus evt fejlfarver du gerne vil overfarve. Strømpegarn er meget velegnet til farvning. (Nylon er også lavet på proteinforbindelser, så det modtager fint farverne.

Med hjem får du en skriftlig vejledning til syrefarvning og fixeringsvejledning.


Inkluderet i kursusprisen er der engangshandsker, støvmaske, farver (syrefarver til uld fra farvekompagniet Granat ) der farves med på kurset og garn i fed af 50gram samt kemikalier til farvningen. (Almindelig kogesalt og citronsyre / husholdningseddike, altså de almindelige naturlige kemiske stoffer vi alle bruger i hverdagen. Uld er også kemisk sammensat fra naturens side, nævnes for at ungå misforstået ”kemiforskrækkelse 😊)

Hvidt uldgarn (forskellige kvaliteter) i 50 grams og 100 grams fed kan sammen med farver til opbygning af eget farvelager købes på kurset til mine almindelige butikspriser minus 20% rabat.Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Kursusdato:


Lørdag d. 2. marts


kl. 10.00 - 16.00


Kursussted:

Byens Højskole

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C

Hold nr. : 19-13-01

Antal lektioner: 8


Pris: kr. 875 (inkl. materialer)


Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 851Underviser: Susanne Østergaard


Jeg hedder Susanne Østergaard, af mange kaldet Susse.

Som barn elskede jeg at sidde ved siden af min mormor, der syede på sin trædesymaskine og samle stumper, bånd og fine knapper, som blev omsat til det smukkeste dukketøj (i hvert fald i mine øjne), og af min moster, der både hæklede og strikkede, fik jeg lært disse håndværk fra bunden.


Da jeg gik på seminariet tilbage i begyndelsen af firserne, blev jeg smittet af en spinde- og fibergal lærer, som lærte mig ALT om uld, spinning og plantefarvning, en besættelse der har holdt ved lige siden

Jeg bor i en lille landsby i det Sønderjyske, med udsigt til mark og skov, hvor jeg ofte henter inspiration både til struktur og farve til mine designs med eget håndspundet og håndfarvet garn.


Udover at være uddannet indenfor Specialundervisningen, har jeg en bred uddannelse indenfor de textile fag, hvor jeg de sidste 10 år især har arbejdet med håndspinding og farvning af garn og uld.