Croquis og kunst

Croquis-tegning vil sige hurtige tegninger efter nøgen model.

En fordel ved den hurtige tegning er, at man ikke når at tænke for meget. Målet er nemlig at finde din indre kunstner frem, hvilket sker bedst gennem det at se. Vores motto for undervisningen er derfor: Stol på det du ser, men vær omhyggelig med at se rigtigt!

 

Undervisningen er mest individuel, men vi bruger tid på at se hinandens tegninger i en fælles gennemgang af dagens arbejde. Dagen sluttes af med nogle mere generelle filosofiske refleksioner over kunstens vilkår.

 

Formålet med kurset er således både at have mulighed for at udtrykke sin kunst, vise den til andre og at reflektere over den.

 

Hver mødegang starter med to timers tegning, efterfulgt af en halv time med gennemgang af dagens arbejde og til sidst en halv time hvor vi taler om de filosofiske temaer der kommer til udtryk i vores arbejde med kunsten.

 

Medbring gerne: Papir, blyant og viskelæder

 

Underviser: Jørgen Dalgård

 

Uddannet fra Ranum Kunstskole 1987-90 og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling 1989. Jørgen er medlem af Hollufgård Kunstnerværksteder, og har erfaring som underviser i tegning og maleri på aften- og højskole. Senest er han færdiguddannet cand. mag. i filosofi i 2016, med speciale i æstetik, ved SDU, og har derfor stort kendskab til kunst fra både et håndværksmæssigt og filosofisk perspektiv.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere information så ring til os på 53369911 eller send en mail til info@byenshojskole.dk

Kursusdatoer:

 

 

Hold 2: Lørdage kl. 13.30-16.30

d. 27. april

d. 4. maj

d. 11. maj

 

Hold nr.: 19-24-02

 

Antal lektioner: 12

 

Pris: kr. 775

Pensionister, efterlønnere og studerende: kr. 739

 

 

Kursussted:

Byens Højskole

Kongensgade 66-68, 1. sal

5000 Odense C